Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου ύψους 198,85 μέτρων στο Ελληνικό.
Πρόκειται για τον Marina Residential Tower, έναν «πράσινο» πύργο στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, με κόστος κατασκευής περί τα 180 με 190 εκατ. ευρώ και συνολικό κόστος 250 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει γράψει η Ναυτεμπορική ο αρχικός προϋπολογισμός (βάσει του οποίου έχουν γίνει οι προπωλήσεις) ήταν 160 με 170 εκατ. ευρώ, ωστόσο, πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, είπε πως με βάση τα νέα δεδομένα το κόστος κατασκευής του έχει αυξηθεί κατά 20 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΕΣΑ, το εν λόγω κτήριο (ένα από τα 6 συνολικά ψηλά κτήρια στο Ελληνικό) ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης – τοπόσημο θα έχει συνολικά 53 ορόφους, που περιλαμβάνουν έναν υπόγειο όροφο στάθμευσης και βοηθητικών χώρων, έναν υπέργειο όροφο στάθμευσης, ισόγειο κοινοχρήστων χρήσεων των κατοικιών και 50 ορόφους κατοικιών.
Η εικόνα στο μέτωπο των καυσίμων

Στην ίδια συνέντευξη αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των τιμών των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι πριν από δύο μήνες. «Ξύλο να χτυπήσω, γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το Fuel Pass 2, σχολίασε ότι μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα πέραν των καυσίμων, καθώς το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προκειμένου να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.

Για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.