Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προχώρησε την Τετάρτη σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ να μην στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. «Θα θεωρήσουμε ως νόμιμο στόχο καταστροφής κάθε μεταφορικό μέσο του ΝΑΤΟ που φθάνει στο έδαφος της χώρας και φέρει όπλα ή εξοπλισμό για τον ουκρανικό στρατό», είπε, σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά κράτη εξοπλίζουν την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της ρωσικής εισβολής. Ο Σόιγκου κατηγορεί το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του ότι συνεχίζουν να «γεμίζουν την Ουκρανία με όπλα».Αναφερόμενος στις εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, είπε ότι είναι «ασφαλώς αποκλεισμένες».

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του ανώτατου αρχιστράτηγου, όσοι μαχητές έχουν απομείνει στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου Azovstal είναι αποκλεισμένοι με ασφάλεια σε ολόκληρη την περίμετρο αυτής της επικράτειας. Οι επανειλημμένες προτάσεις προς τους εθνικιστές για απελευθέρωση αμάχων και κατάθεση των όπλων με εγγύηση σωτηρίας ζωών και αξιοπρεπούς μεταχείρισης σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου από αυτούς αγνοήθηκαν. Συνεχίζουμε αυτές τις προσπάθειες», είπε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.