Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περιορίζει τη χρήση του TWITTER μειώνοντας την ταχύτητά του, ενώ κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι επανειλημμένα απέτυχε να διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Roskomnadzor, η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες, απείλησε να μπλοκάρει εντελώς το Twitter και υποστήριξε ότι σήμερα, Τετάρτη, στην πλατφόρμα υπάρχουν περισσότερες από 3.000 αναρτήσεις με παράνομο περιεχόμενο.

«Η επιβράδυνση θα εφαρμοστεί κατά 100% στις υπηρεσίες στα κινητά τηλέφωνα και κατά 50% στις υπόλοιπες συσκευές», ανακοίνωσε η Roskomnadzor.

«Αν το Twitter συνεχίσει να αγνοεί τις απαιτήσεις του νόμου, τα μέτρα επιβολής θα συνεχιστούν με βάση τους κανόνες (έως το μπλοκάρισμα)», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής.

Το Twitter, όπως και άλλα αμερικανικά social media χρησιμοποιούνται ευρέως στη Ρωσία από συμμάχους του Αλεξέι Ναβάλνι. Η κίνηση της Roskomnadzor έρχεται εν μέσω αυξανόμενων προσπαθειών της Μόσχας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή σε τέτοιες πλατφόρμες, αλλά και της ενόχλησης για αυτό που οι αρχές χαρακτηρίζουν αποτυχία συμμόρφωσης με τη ρωσική νομοθεσία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κάτω βουλή τάχθηκε υπέρ νέων αυστηρών προστίμων σε πλατφόρμες που αποτυγχάνουν να διαγράψουν απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως και ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τον περιορισμό τους σε περίπτωση «διακρίσεων» σε βάρος των ρωσικών ΜΜΕ.