Η Μαίρη Ρέινολντς, 89 ετών, έγινε για πρώτη φορά σωσίας της το 1988 και έχει παίξει σε πολλές ταινίες, ακόμα και στο Doctor Who ως η αείμνηστη Λίλιμπετ.

Η ίδια λοιπόν δήλωσε ότι παραιτείται από τη δουλειά της μετά από 34 χρόνια «από σεβασμό», μετά το θάνατο της μονάρχη, αλλά ότι θα συνεχίσει να κρατάει τα ρούχα της στη μνήμη μιας γυναίκας που «ένιωθε σαν μέλος της οικογένειας».

Η Μαίρη Ρέινολντς, 89 ετών, η οποία ζει στο Έπινγκ του Έσεξ, έγινε η σωσίας της Ελισάβετ το 1988, αλλά της είπαν για πρώτη φορά ότι της έμοιαζε όταν ήταν ακόμα 17 ετών.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με μερικές από τις στιγμές που ξεχώρισαν να περιλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική ταινία Απρόθυμοι Κατάσκοποι του 1990 με τον Ρότζερ Μουρ και τον Μάικλ Κέιν, καθώς και ένα επεισόδιο στην επετειακή σειρά 25 χρόνων του Doctor Who το 1988.

«Ήταν μεγάλο προνόμιο να της μοιάζω, γιατί πιστεύω ότι ήταν τόσο μοναδική» συμπλήρωσε.

«Θέλω να πω, είναι η αλλαγή μιας εποχής τώρα, όλα θα είναι πολύ περίεργα από ‘δω και πέρα. Παρακολουθούσα την τηλεόραση την προηγούμενη μέρα και ένιωθα ότι θα υπήρχαν κάποια άσχημα νέα, τα οποία φυσικά τελικά ήρθαν και μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ, πολύ, πολύ λυπημένοι» εξήγησε.

«Και μετά συνειδητοποίησα κατά κάποιο τρόπο ότι αυτό θα είναι το τέλος σε ό,τι με αφορά… από σεβασμό, δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω τίποτα…».

Η Ρέινολντς δήλωσε ότι την πλησίασε μια ρωσική τηλεοπτική εταιρεία μετά το θάνατο της βασίλισσας την Πέμπτη ζητώντας της να φορέσει ξανά «τη στολή της μιμήτριας».

«Υπήρχε μία ιδέα από μια ρωσική τηλεοπτική εταιρεία που ήθελε να κάνει κάτι μαζί μου και απάντησα ότι ο μόνος τρόπος για να ντυθώ Βασίλισσα θα ήταν με ένα μαύρο φόρεμα», είπε.

Η απόφαση να εγκαταλείψει το ρόλο της ως σωσίας την έκανε πολύ λυπημένη.

«Μόλις μετακόμισα σε νέο σπίτι και έχω δύο κουτιά γεμάτα καπέλα… μόλις βρήκα κάπου να τα βάλω σκέφτηκα ότι δε θα τα χρειαστώ πια», είπε.

Πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα κρατήσει τα ρούχα της βασίλισσας καθώς «ήταν μέρος της ζωής μου για τόσο πολύ καιρό» και είπε ότι έχει δύο ξεχωριστές ντουλάπες, για τα κανονικά και τα βασιλικά της ρούχα, αλλά θα βουτούσε στην ντουλάπα «της βασίλισσας αν πήγαινε κάπου επίσημα».

Ανακαλώντας στιγμές από την καριέρα της, η Ρέινολντς σχολιάζει τον ενθουσιασμό του κόσμου όταν την έβλεπαν στον δρόμο.

«Πήγαμε στην Ουγκάντα για λογαριασμό της British Airways και της Sheraton Hotels και είχαν μια αγωνιστική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Βικτόρια. Ενώ περπατούσα μια Αφρικανή γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της  έλεγε «ωχ» κάθε φορά που με έβλεπε γιατί ήμουν «η βασίλισσα»».

Μια άλλη στιγμή θυμήθηκε ότι χρειάστηκε να φυγαδευτεί κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για μια ινδική ταινία στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου, επειδή «υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου».

Παρά το γεγονός ότι δεν συνάντησε ποτέ τη βασίλισσα, η Ρέινολντς δήλωσε ότι ήταν παρούσα σε αρκετά από τα πιο σημαντικά ορόσημα της ζωή της.

«Ήμουν στο Mall όταν παντρεύτηκε και ήμουν ακριβώς έξω από το Mall για τη στέψη της», είπε.

«Κοιμήθηκα τη νύχτα στο δρόμο με το φίλο μου, σε σκηνές. Βρεθήκαμε πολύ κοντά και ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί ένα από τα κτήρια εκεί είχε ραδιόφωνο και έτσι ακούσαμε πραγματικά όλη τη λειτουργία» συμπλήρωσε. «Και καθώς έβαζαν το στέμμα στο κεφάλι της, άνοιξαν οι ουρανοί».

Η Ρέινολντς πρόσθεσε ότι πάντα προσπαθούσε «να συμπεριφέρεται σαν βασίλισσα και να είναι καλή και να σέβεται τους ανθρώπους».

«Ήταν ένα άτομο που είχε τόσο πολύ φως και ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο και φίλη με όλους», είπε. «Ένιωθα σχεδόν σαν μέλος της οικογένειας».

«Επίσης όλα αυτά τα χρόνια έκανα μια δουλειά και με βοήθησε να κερδίσω κάποια χρήματα, αλλά ταυτόχρονα ήταν χαρά να με βλέπουν οι άνθρωποι και να λένε: «Είναι η Βασίλισσα»».

«Όπου κι αν πήγαινα στον κόσμο, ήμουν η Βασίλισσα – όχι η Βασίλισσα Ελισάβετ, όχι η Βασίλισσα της Αγγλίας, ήμουν η Βασίλισσα. Δεν θα υπάρξει ποτέ κανείς σαν κι αυτήν».

πηγή ΤΑ ΝΕΑ