Στελέχη της Πυροσβεστικής φέρεται να είναι πεπεισμένα ότι η φωτιά στη Ρόδο δεν είναι τυχαία και πιθανώς οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς καίει για μέρες και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να απασχολεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Μίνα Καραμήτρου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN δήλωσε πως για αυτό τον λόγο στο νησί, βρίσκονται δύο ειδικά κλιμάκια. Το πρώτο αποτελείται από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και το δεύτερο είναι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Επίσης, η ΕΥΠ πραγματοποιεί μια αρκετά διαβαθμισμένη έρευνα, η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε όταν σβήσουν οι τελευταίες εστίες πυρκαγιάς στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού, την τελευταία μία εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί εννέα συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Βοιωτία, Μεσσηνία, Κρήτη, Γορτυνία, Αρκαδία και Αττική.

Μάλιστα, η περίπτωση της Αττικής αφορά ένα περιστατικό στο Κερατσίνι, όπου μια γυναίκα έβαλε φωτιά σε ξύλα μέσα σε βαρέλι για να κάψει στη συνέχεια σκουπίδια