Το πράσινο σχολείο της πόλης μας Άξιον Εστί, κέρδισε για ακόμη μια χρονιά την σημαία των πράσινων eco schools και τα συγχαρητήρια ανήκουν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Εκδήλωση Βράβευσης των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και μαθητών του δικτύου που εφάρμοσαν με ιδιαίτερη επιτυχία το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

99 σχολικές μονάδες, 600 εκπαιδευτικοί και 26.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν για τις επιτυχείς δράσεις τους στο δίκτυο και έλαβαν ως επιβράβευση των προσπαθειών τους την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού.

Η διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης μεταδόθηκε ταυτόχρονα στο κανάλι του youtube της Εταιρίας https://www.youtube.com/user/eepfg

Ανάμεσα στα σχολεία που ξεχώρισαν και αυτή τη χρονιά για την οικολογική συνείδηση και ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διακρίθηκε και το ιδιωτικό σχολείο της πόλης του Βόλου, Άξιον Εστί. Στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου ανεμίζει και αυτή τη χρονιά η πράσινη σημαία.

φωτογραφία από προηγούμενη βράβευση του σχολείου

Για την διάκριση αυτή, για την εμπειρία της συμμετοχής και για τη χαρά των παιδιών από την βράβευση, μας μίλησε η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Αξιον Εστί, κ. Δέσποινα Αυγητίδου.

Η κυρία Αυγητίδου ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή Ennitime is agood time με την Έννη Λεβέντη και μίλησε για όλες τις δράσεις των παιδιών και τα βιωματικά εργαστήρια που διαμορφώνουν την οικολογική συνείδηση των μαθητών.

πηγή Syn mag team