Την ταινία του καλοκαιριού αποφάσισε να δει ο Γιάνης Βαρουφάκης ωστόσο φαίνεται πως δεν του άρεσε τελικά η Barbie την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «απαίσια».

«Είδα την Barbie χθες το βράδυ. Πήγα φοβούμενος ότι μπορεί να με κερδίσει. Λάθος φόβος. Την βρήκα βασανιστικά απαίσια (την ταινία). Ντροπή στους προοδευτικούς-φεμινιστές κριτικούς που της έδωσαν καλές κριτικές. Ένας θρίαμβος της εταιρικής προπαγάνδας έναντι των κινηματογραφικών αξιών/τέχνης», ανέφερε σε μήνυμά του στο Χ (πρώην Twitter) ενώ τέλος πρότεινε στον κόσμο «αν μπορείτε να το αποφύγετε!».

Στη συνέχεια, κάποιος του απάντησε «Γιατί να μπείτε στον κόπο να παρακολουθήσετε κάτι αν είστε ήδη προκατειλημμένος απέναντί του; Ίσως απλά δεν καταλάβατε τα βαθύτερα μηνύματα που προσπαθούσε να μεταδώσει η ταινία. Το να την απορρίπτετε ως “εταιρική προπαγάνδα” φαίνεται μειωτικό και άδικο. Διαφορετικές αναφορές για διαφορετικούς ανθρώπους, υποθέτω»

Στο σχόλιο αυτό ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:

«Επειδή μου αρέσει να εκπλήσσω τον εαυτό μου αγαπώντας ταινίες που νόμιζα ότι θα μισούσα. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου ήταν η παρακολούθηση μιας ταινίας που νόμιζα ότι θα απεχθανόμουν».

Σημειώνεται πως η ταινία «Barbie», η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έκανε πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου και κατέρριψε τις προσδοκίες με το ντεμπούτο των 155 εκατομμυρίων δολαρίων στην εγχώρια αγορά, κατατάσσοντας την ως το πιο επιτυχημένο Σαββατοκύριακο πρεμιέρας ταινίας για το 2023, καθώς και σαν την καλύτερη εκκίνηση για ταινία που σκηνοθέτησε γυναίκα.

Η ταινία έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, χάρη στην καμπάνια μάρκετινγκ και την εξαιρετική διαφήμιση από στόμα σε στόμα. Υπήρχε επίσης hype από το «Barbenheimer», το παρατσούκλι για τη δίδυμη ημερομηνία κυκλοφορίας με το σκοτεινό ιστορικό δράμα «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν.