Κάμερες θα “στολίσουν” τα σοκάκια της Μυκόνου μιας και η αστυνομία δείχνει αποφασισμένη να βάλει ένα φρένο στην εγκληματικότητα που μαστίζει το νησί.

Ένα πλέγμα από σαράντα κάμερες υψηλής ανάλυσης ξεκινάει να στήνεται από τη Δευτέρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Είναι ένα από τα μέρη του σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που μαστίζει το νησί, και ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι κάμερες αυτές θα μεταδίδουν εικόνα σε ειδικό κέντρο ελέγχου και επιτήρησης το οποίο ήδη δημιουργείται στην αναβαθμισμένη αστυνομική υπηρεσία του νησιού, που από αστυνομικό τμήμα είναι πλέον Υποδιεύθυνση και στελεχώνεται με εκατό αστυνομικούς που θα μετατεθούν εκεί από υπηρεσίες της Αττικής.

Η Υποδιεύθυνση αποτελείται από τέσσερα τμήματα:

Αστυνόμευσης,

Τουρισμού και Τροχαίας,

Ασφάλειας – Αλλοδαπών και

Διοικητικής Υποστήριξης.

Το πρώτο από τα τμήματα θα ασχολείται με θέματα ένστολης αστυνόμευσης, όπως είναι η εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας και η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το τμήμα Ασφαλείας θα είναι επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση -κυρίως- της διακίνησης ναρκωτικών, όπως επίσης και της παράτυπης μετανάστευσης.

Το τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης τέλος, θα ρυθμίζει θέματα εσωτερικών λειτουργιών.

Η απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στον κορυφαίο ελληνικό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί μήλο της Έριδος για τους μεγαλύτερους «νονούς» της χώρας.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα παρακολούθησης ξεκινά με εγκατάσταση σαράντα ξύλινων στύλων, όμοιων αλλά ψηλότερων από αυτούς της ΔΕΗ, στην κορυφή των οποίων θα τοποθετηθούν ασύρματες κάμερες οι οποίες είναι τελευταίας τεχνολογίας και με πολλές δυνατότητες στο πεδίο της παρακολούθησης για λόγους ασφαλείας