Ελεύθεροι αφέθηκαν ο 38χρονος επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησίας των Εθνών» και ο 24χρονος προσωρινά υπεύθυνος λειτουργίας του χώρου στον οποίο εντοπίστηκε χθες, μαζί με άλλα άτομα.
Ο Εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο στις 14 Νοεμβρίου. Παράλληλα, τα δύο άτομα αποχώρησαν από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφύγουν τους δημοσιογράφους και τις κάμερες.
Νωρίτερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, κατά την είσοδό τους στα δικαστήρια, ο επικεφαλής της αίρεσης δήλωσε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ευχαρίστησε «όλη την Ελλάδα» για την υποστήριξη, όπως είπε, και δήλωσε χαρούμενος που «συνελήφθη στο όνομα του Ιησού Χριστού».

«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το χρονικό της σύλληψης

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (28/08) στο κτήριο που πριν χρόνια λειτουργούσε το κέντρο διασκέδασης «ΝΕΡΑΙΔΑ» ως μέλη αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτήριου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.