Ιδού τρία ποτά που προστατεύουν από τον κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων.

Η φλεβική θρομβοεμβολή στοιχίζει τη ζωή σε σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Η συζήτηση, μάλιστα, γύρω από τις θρομβώσεις έχει «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα, εν μέσω και της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τους ασθενείς με σοβαρή νόσο COVID-19.

Σκόπιμο είναι, λοιπόν, να γνωρίζετε κάποια απλά μέτρα που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων, μεταξύ των οποίων και τρία ποτά:

Χυμός από ρόδι

Ο χυμός από ρόδι είναι γνωστό ότι συνιστά πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Πέρα από αυτό, όμως, έχει και αντιπηκτικές ιδιότητες.

Σε έρευνα τους, επιστήμονες του La Sapienza University στην Ιταλία, αναφέρονται στις ευεργετικές ιδιότητες του χυμού από ρόδι.

Τσάι από τίλιο

Το τσάι από τίλιο, εκτός από αντιοξειδωτικό, έχει ευεργετικές ιδιότητες και σε ό,τι αφορά την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τις φλεγμονές και προλαμβάνει την υπέρταση. Ως αντιοξειδωτικό είναι επίσης πολύ χρήσιμο, καθώς δεν επιτρέπει την αύξηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Κακάο

Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο κακάο δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μικροσωματιδίων στα αιμοπετάλια, με αποτέλεσμα να δρα κατά παρόμοιο τρόπο με την ασπιρίνη και να μειώνει έτσι τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.