Η αυθεντική ιστορία πίσω από το Up που αγγίζει την καρδιά όσων το γνωρίζουν.

Η γιαγιά αρνείται να πουλήσει το σπίτι της και αναγκάζει να χτιστεί ένα εμπορικό κέντρο γύρω από αυτό.

Δεν  πουλούσε το σπίτι της  με τίποτα στον κόσμο!

Εκτός από το άνοιγμα με μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, αυτή η ιστορία μας δείχνει την αγάπη που έχει αυτή η γκρινιάρα για το σπίτι όπου έζησε όλη της τη ζωή και γι’ αυτό, όταν προσπαθούσαν να αγοράσουν το εν λόγω σπίτι, απέρριπτε κάθε προσφορά. που της έδιναν.

Δεν ξέρουμε αν αυτή η ιστορία ενέπνευσε την ταινία της Disney, αλλά σίγουρα είναι πολύ παρόμοια.

Η πρωταγωνίστρια αυτού του άρθρου είναι η Edith Macefield,τότε 86ετών, η οποία απέρριψε προσφορές να πουλήσει το σπίτι της σε μια εταιρεία που ήθελε να χτίσει ένα εμπορικό κέντρο στη γη που περιελάμβανε το σπίτι της Edith.

Η εταιρεία σκόπευε να αγοράσει το ακίνητο για να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτό το έργο, ωστόσο, η κυρία Macefield απέρριψε κάθε προσφορά που ερχόταν, αρνούμενη ακόμη και μια πληρωμή 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Μη μπορώντας να την πείσουν με τίποτα, οι οικοδόμοι επέλεξαν να πάρουν το οικοδομικό έργο γύρω από την ιδιοκτησία της Έντιθ. Αυτή η ιστορία έχει επίσης έναν καλό φίλο που βοηθά την ιδιοκτήτρια.

Ο Μπάρι ήταν ο γείτονας της Έντιθ και πάντα περπατούσε στη γειτονιά για να βεβαιωθεί ότι ήταν καλά και ότι η κατασκευή γύρω από το σπίτι της δεν την επηρέαζε.

Με το πέρασμα του χρόνου και οι δύο ήρθαν πολύ κοντά, μοιράστηκαν πολλές δραστηριότητες μαζί, όπως να πηγαίνουν στο κομμωτήριο ακόμα και όταν η Έντιθ το χρειαζόταν, τη βοηθούσε με τις βασικές της ανάγκες, όπως το να πηγαίνει στο μπάνιο.

Δυστυχώς, η Έντιθ πέθανε το 2008 από επιπλοκές καρκίνου που ανέπτυξε, αλλά άφησε το σπίτι της στον φίλο της Μπάρι, ο οποίος τελικά το πούλησε για 300.000 δολάρια. Αυτό έκανε πολλούς να τον επικρίνουν και να πουν ότι έκανε φίλη την Έντιθ μόνο για τα χρήματα.

Το σπίτι αυτή τη στιγμή είναι περιφραγμένο και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που είναι θαυμαστές της ταινίας «Up» και αφήνουν εκατοντάδες μπαλόνια στην πρόσοψή του ως μια μορφή στήριξης για τη διατήρηση της μνήμης της κυρίας Macefield.

filoitexnisfilosofias.com