Ενα σιντοϊστικό ιερό πουλά φυλαχτά πληροφορικής χαμηλής τεχνολογίας που υπόσχονται να κρατήσουν τους υπολογιστές μακριά από παγώματα και τυχαίες επανεκκινήσεις, καθώς και απαλλαγμένους από ιούς και κακόβουλο λογισμικό Το Kanda Myojin, ένας δημοφιλής σιντοϊστικός ναός στην Akihabara του Τόκιο, πουλάει διάφορα φυλαχτά και προσευχές, αλλά κανένα δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το «φυλαχτό λειτουργίας του υπολογιστή».

Αποτελούμενο από ένα μικρό αυτοκόλλητο σε σχήμα CPU που προορίζεται να κολληθεί στο gadget που χρειάζεται θεϊκή προστασία και ένα μεγαλύτερο κομμάτι χαρτόνι που προορίζεται να φορεθεί από τον χειριστή του υπολογιστή, το φυλαχτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα που προσφέρει το Kanda Myojinm. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, το φυλαχτό θα προστατεύει υποτίθεται το μηχάνημά σας από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και τυχαία σφάλματα, καθώς και από το πάγωμα.

«Αν είστε νέοι στη βιομηχανία της πληροφορικής, φροντίστε να αγοράσετε αυτό το αυτοκρατορικό φυλαχτό, είναι πολύ αποτελεσματικό (μέχρι στιγμής)», έγραψε ένας κατά τεκμήριο ευχαριστημένος πελάτης στο Twitter.

Χρησιμοποιώντας λογισμικό προστασίας από ιούς, μένοντας μακριά από σκιώδεις ιστότοπους και κάνοντας κάποιες βασικές εκκαθαρίσεις συνήθως διατηρείτε τους υπολογιστές σε λειτουργία, αλλά αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση χαμηλής τεχνολογίας, αυτό το σιντοϊστικό φυλαχτό μπορεί να κάνει τη… διαφορά.

Το ιερό Kanda Myojin πουλάει το φυλαχτό πληροφορικής για 1.200 γιεν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, και προσφέρει επίσης εγχώρια αποστολή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει αποστολή στο εξωτερικό, οπότε θα πρέπει να επισκεφθείτε προσωπικά το ιερό ή να βάλετε κάποιον άλλο να το αγοράσει και να σας το στείλει.