Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του τηλεοπτικού σταθμού Οpen και των ενημερωτικών sites imerisia.gr και ethnos.gr από τον Ιβάν Σαββίδη βρίσκονται οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

Οι διαπραγματεύσεις είναι προχωρημένες και οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ των τριών ανδρών που γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο και από τη συμμετοχή τους στη Superleague αφού ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και οι δύο εφοπλιστές ελέγχουν τον Αστέρα Τρίπολης.

 Οι δύο εφοπλιστές έχουν επενδύσει στην Ελλάδα εκτός από το ποδόσφαιρο και στις κατασκευές ελέγχοντας το 30% της Ελλάκτωρ αλλά και στην προμήθεια ρεύματος κατέχοντας την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας Volton.

Οι εφοπλιστές διεκδικούν και γνωστό κανάλι τοπικής εμβέλειας

Τίποτα όμως δεν προμήνυε το ενδιαφέρον τους για τα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται όπως πληροφορείται το iefimerida για πραγματικό ενδιαφέρον με στόχευση, καθώς εκτός από τα μέσα που ανήκουν στον Ιβάν Σαββίδη, οι δύο εφοπλιστές έχουν κάνει πρόταση εξαγοράς και σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, τοπικής όμως εμβέλειας.

Παράλληλα, με την κίνηση για την απόκτηση του Open από τους εφοπλιστές, δένουν και οι πληροφορίες για πιθανή αποεπένδυσή τους από την Ελλάκτωρ αφού δεν τα έχουν βρει με τους Ολλανδούς και δεν έχουν καταφέρει να έχουν λόγο στο διοικητικό συμβούλιο.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως η όλη υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη και δεν μπορεί να αποκωδικοποιηθεί ερμηνεύοντας κάποιος επιχειρηματικές καραμπόλες. Το σίγουρο προς το παρόν είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης πουλάει και ταυτόχρονα υπάρχει σοβαρός ενδιαφερόμενος. Αν θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά.

 Το τίμημα αν κλείσει το deal θα κυμανθεί μεταξύ 7-12 εκατ ευρώ

Ο Ιβαν Σαββίδης είχε αποκτήσει το 2017 το κανάλι Epsilon TV, το οποίo το 2018 μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μετονομάστηκε σε Open TV. Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2017 έναντι 3,58 εκατ, ο επιχειρηματίας είχε αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού τα σήματα του Εθνους, τους Εθνους της Κυριακής, της Ημερησίας και του imerisia.gr.

Στην πορεία οι εφημερίδες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους αλλά παραμένουν ενεργά το ethnos.gr και το imerisia.gr.

Το τίμημα που συζητείται για την εξαγορά του καναλιού και των δύο ενημερωτικών sites κυμαίνεται μεταξύ 7-12 εκατ ευρώ.

Μικρό σε σχέση με τα ποσά που έχει επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης μόνο στο Open για μεταγραφές και παραγωγές τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κύκλοι Ιβάν Σαββίδη: Δεν αποεπενδύουμε από τα ΜΜΕ

Σε επικοινωνία με το iefimerida παράγοντες του ομίλου Σαββίδη διέψευσαν πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τους εφοπλιστές και επισήμαναν πως δεν υπάρχει στρατηγική αποεπένδυσης του επιχειρηματία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχει