Μπορεί ο κόσμος να προχωρά σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ 5G ή ακόμα και 6G, αλλά οι μάζες στην αγροτική Ινδία εξακολουθούν να έχουν κολλήσει στην εποχή του 2G.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν με μια συσκευή 12 δολαρίων από την Reliance Jio που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το CNBC.
Συνδεσιμότητα 4G

Ο τηλεπικοινωνιακός βραχίονας του ινδικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων Reliance Industries, δίνει την δυνατότητα σε περισσότερα άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω της κυκλοφορίας του νέου του τηλεφώνου με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G. Τα τηλέφωνα αυτά είναι ουσιαστικά μη smartphone που διαθέτουν πληκτρολόγιο με κουμπιά και μικρή οθόνη.

Το νέο χαρακτηριστικό τηλέφωνο της Reliance Jio στοχεύει να μειώσει το χάσμα συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας μεταξύ της αγροτικής και της αστικής Ινδίας, παρέχοντας στους χρήστες μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για τη μετάβαση από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2G σε 4G.
Οικονομική λύση

«Υπάρχουν ακόμη 250 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ινδία που παραμένουν παγιδευμένοι στην εποχή του 2G, ανίκανοι να αξιοποιήσουν βασικές δυνατότητες του Διαδικτύου σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επανάστασης 5G», δήλωσε ο Πρόεδρος της Reliance Jio, Akash Ambani.
Το 5G αναφέρεται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που προσφέρουν δεδομένα σε πολύ υψηλές ταχύτητες και είναι απαραίτητα για την υποστήριξη προηγμένων τεχνολογιών όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και η εικονική πραγματικότητα.
Το Jio Bharat

Το νέο τηλέφωνο, που ονομάζεται Jio Bharat, χρησιμεύει ως τηλέφωνο «εισόδου» για τους νέους χρήστες του διαδικτύου, που θα βασίζονται απλώς στις βασικές λειτουργίες χωρίς να περιπλέκονται από τον ατελείωτο αριθμό εφαρμογών που μπορούν να βρεθούν σε ένα smartphone.

Η Ινδία είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο και είναι πιθανό να προσθέσει 300 εκατομμύρια νέους χρήστες του διαδικτύου.

Με συνδεσιμότητα στο ίντερνετ, αυτή η συσκευή μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βιώσουν βασικές υπηρεσίες όπως ψηφιακές πληρωμές, περιεχόμενο και πολλά άλλα για πρώτη φορά μέσω του οικοσυστήματος του Jio. Ωστόσο, το μέγεθος της οθόνης μπορεί να περιορίσει λίγο την εμπειρία, αλλά εξακολουθεί να είναι καλό για τους νέους χρήστες.
Φτηνά προγράμματα

Η Jio έχει το πάνω χέρι έναντι των ανταγωνιστών της στον χώρο των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, όπως η Vodafone Idea —μια συνεργασία μεταξύ της Aditya Birla Group και Vodafone Group — καθώς και της Bhati Airtelas και της BSNL.

Εκτός από την πώληση του τηλεφώνου σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, τα μηνιαία προγράμματα από την Jio είναι επίσης πολύ προσιτά — και οι άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα μπορούσαν ακόμη και να αρχίσουν να χάνουν πελάτες.

Η Reliance Jio ισχυρίζεται ότι τα μηνιαία της προγράμματα είναι 30% φθηνότερα από άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και προσφέρουν στους πελάτες επτά φορές περισσότερα δεδομένα.

Η μηνιαία συνδρομή 1,50 δολαρίου θα εξασφαλίσει στους χρήστες απεριόριστες φωνητικές κλήσεις και 14 gigabyte δεδομένων, σε σύγκριση με σχεδόν 3 δολάρια για μόλις 2 gigabyte δεδομένων από άλλους παρόχους.

Ο κύριος στόχος για τη Jio είναι να αποκτήσει περισσότερους πελάτες, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να ξεκινήσει τις διασταυρούμενες πωλήσεις υπηρεσιών.