Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, τα ξημερώματα του Σαββάτου (18/09), στην Πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης, με τις τοπικές Αρχές να δηλώνουν “αιφνιδιασμένες”.

Περίπου 25.000 νέοι συγκεντρώθηκαν, τα ξημερώματα του Σαββάτου (18/09), στην Πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης, στην Ισπανία για να γιορτάσουν την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, με ένα τεράστιο πάρτι και χωρίς, όμως, να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευση της «Heraldo», εικόνες και βίντεο αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν πλήθος νέων ανθρώπων να πίνουν και να χορεύουν κοντά στις Σχολές Φιλολογίας και Νομικής του Πανεπιστημίου ComplutenseΠάντως, σε σχετική δήλωση που εξέδωσε η Δημοτική Αστυνομία που επικαλούνται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Αρχές εξήγησαν ότι προσπάθησαν να διατηρήσουν την ηρεμία και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια, ειδικά σε κοντινούς δρόμους και μέσα μεταφοράς. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, «το Πανεπιστήμιο δεν προειδοποίησε ποτέ ή δεν παρείχε καμία πληροφορία», γι’ αυτό οι Αρχές αιφνιδιάστηκαν και έκαναν λόγο για 25.000 ανθρώπους στο πάρτι, το οποίο οργανώθηκε μέσω διαδικτύου.

Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο της κατάστασης και πολλοί άνθρωποι έφυγαν από το σημείο, αλλά χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, εκείνη την ώρα, η αποχώρησή τους έγινε με πολύ αργό ρυθμό.

Αν και η Ισπανία έχει άρει πολλούς περιορισμούς ασφαλείας κατά της πανδημίας, οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους εάν δεν μπορούν να κρατήσουν απόσταση και οι μεγάλες συγκεντρώσεις παραμένουν απαγορευμένες.