Καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς μαίνεται, το εβραϊκό έθνος έχει καλέσει χιλιάδες εφέδρους να πάρουν τα όπλα και να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Μέχρι στιγμής, περίπου 360.000 έφεδροι έχουν φτάσει στη χώρα. Εν μέσω αυτής της μαζικής κινητοποίησης, ορισμένοι οπλίτες έθεσαν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου το σκληρό ερώτημα: Πού είναι ο γιος σας κύριε πρωθυπουργέ;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο 32χρονος Γιαΐρ Νετανιάχου βρίσκεται στη Φλόριντα από τον Απρίλιο και δεν έχει παρουσιαστεί στον Ισραηλινό στρατό, προκαλώντας την οργή.

«Ο Γιαΐρ απολαμβάνει τη ζωή του στο Μαϊάμι ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή του μετώπου», ανέφερε στρατιώτης που υπηρετεί στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times.

«Εμείς αφήνουμε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε την πατρίδα αλλά όχι οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση», είπε.

«Τα αδέλφια μας, οι πατεράδες μας, οι γιοι μας, όλοι πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Γιαΐρ ακόμη δεν είναι εδώ. Αυτό δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης προς την ηγεσία της χώρας», συνέχισε.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψω τη χώρα μου, το λαό μου, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, είπε ένας άλλος έφεδρος, ο οποίος επέστρεψε αεροπορικώς στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ, αφήνοντας εκεί τη δουλειά του και την οικογένειά του. Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν βρίσκεται στο Ισραήλ; Είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού» ανέφερε.


Δεν υπηρέτησε ως μάχιμος

Ο Γιαΐρ, ο οποίος έχει σπουδάσει θέατρο εκπλήρωσε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στο Ισραήλ, δουλεύοντας στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των IDF, αντί να αναλάβει μάχιμο ρόλο.

Οι Ισραηλινοί πολίτες υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο στρατό όταν συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, με τους άνδρες να υπηρετούν για 32 μήνες και τις γυναίκες για 24 μήνες.

Μετά την αρχική τους θητεία, πολλοί μπορούν να κληθούν εκ νέου για να υπηρετήσουν σε εφεδρικές μονάδες μέχρι την ηλικία των 40 ετών ή και πέραν αυτής, ιδίως σε περίπτωση εθνικής έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με τα τακτικά στρατεύματα.

naftemporiki.gr