Ανέβηκε στους 224 ο αριθμός των απαχθέντων από τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που συνεχίζει να διερευνά αν οι εκατοντάδες αγνοούμενοι μετά την εισβολή των τρομοκρατών στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, είναι νεκροί ή όμηροι στη Γάζα. Η τρομοκρατική οργάνωση έχει ανακοινώσει ότι περίπου 20 όμηροι σκοτώθηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, κάτι που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι Ισραηλινοί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες άφησε ελεύθερες τέσσερις γυναίκες, δύο Αμερικανίδες και δύο Ισραηλινές.
Στο μεταξύ, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι περισσότεροι από τους αιχμαλώτους της Χαμάς είναι υπήκοοι άλλων χωρών. Ειδικότερα, ανέφερε πως 138 όμηροι έχουν διαβατήρια από 25 χώρες του κόσμου. Εξ αυτών, 54 είναι Ταϊλανδοί, 15 Αργεντινοί, 12 Γερμανοί, 12 Αμερικανοί, έξι Γάλλοι, έξι Ρώσοι και πέντε Νεπαλέζοι. Αρκετοί έχουν διπλή υπηκοότητα, επισημαίνεται


Στη λίστα των ομήρων περιλαμβάνονται επίσης δύο Τανζανοί, δύο Φιλιππινέζοι, ένας Κινέζος και ένας υπήκοος Σρι Λάνκα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ισραηλινής κυβέρνησης. Πολλοί είναι και οι νεκροί υπήκοοι άλλων χωρών από την εισβολή των παλαιστινίων ενόπλων στο Ισραήλ. Η Ταϊλάνδη αριθμεί 24 νεκρούς, ενώ αγνοείται η τύχη 21 υπηκόων της.
Οι ΗΠΑ θρηνούν τον χαμό 34 πολιτών τους και αγωνιούν για την τύχη πέντε αγνοουμένων. Ουκρανοί είναι 25 νεκροί (ορισμένοι πρόσφυγες του πολέμου στην χώρα τους) και δύο αγνοούμενοι, 23 νεκροί και ένας αγνοούμενος προέρχονται από τη Γαλλία, ενώ η Ρωσία αριθμεί 23 νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους.
Πέντε Νεπαλέζοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς και άλλοι πέντε αγνοούνται. Πέντε Κινέζοι βρήκαν επίσης τον θάνατο, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ακόμη.
Πηγή: Protagon.gr