Με 48 μηχανήματα επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μαγνησίας, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο μετά την επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη το βράδυ και την επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» μέχρι αυτή την ώρα και με αναμενόμενη την επιδείνωση του καιρού. Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης, ξημερώματα Τετάρτης σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά της Όθρυος (Ανάβρα, Κοκκωτοί, Κωφοί, Βρύναινα κ.α) και στα ορεινά του Δ. Ρήγα Φεραίου (Κεραμίδι-Βένετο). Στην περιοχή του Πηλίου έντονη είναι η χιονόπτωση από τον Άνω Βόλο προς Χάνια-Καράβωμα, Ζαγορά, Πουρί και από Ζαγορά έως Δέλτα Αργαλαστής, ενώ βάλλεται επίσης ο μικρός δακτύλιος Αγ. Γεώργιος-Χορεύτρα.

Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται στην περιοχή του Κοκκινόβραχου και του Σταυρού. Το ύψος του χιονιού μέχρι αυτή την ώρα ανέρχεται έως το ενάμισι μέτρο και είναι επιβεβλημένη η μετακίνηση με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Το καιρικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται κλιμάκωση τις επόμενες ώρες, 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.