Εάν συγκαταλέγεστε σε εκείνους που σπαταλούν αρκετό χρόνο βγάζοντας φωτογραφίες και selfies στις διακοπές τους, τότε το τουριστικό θέρετρο Πορτοφίνο, στην επαρχία της Γένοβας στην ιταλική ριβιέρα, ίσως να μην είναι το καλύτερο μέρος που θα μπορούσατε να επισκεφθείτε στο μέλλον.

Το Πορτοφίνο, ψαροχώρι γνωστό για το μικρό του λιμάνι και τους διάσημους επισκέπτες του, έχει υιοθετήσει ζώνες «απαγόρευσης αναμονής», προκειμένου να βάλει «φρένο» στους τουρίστες που χρονοτριβούν για να βγάλουν φωτογραφίες.
Σύμφωνα με το BBC, όσοι το παρακάνουν κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 275 ευρώ.
Το μέτρο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από την περίοδο του Πάσχα έως τουλάχιστον τον φετινό Οκτώβριο, αποφασίστηκε καθώς συγκεκριμένα σημεία μαγνητίζουν πολλούς τουρίστες τις ώρες αιχμής την περίοδο των διακοπών.

Ο δήμαρχος του Πορτοφίνο, Ματέο Βιακάβα, έκανε λόγο για «χάος» που προκαλείται από τους τουρίστες οι οποίοι σταματούν για φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο μποτιλιάρισμα.
Το δημοφιλές θέρετρο, το οποίο αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και συνδέεται με την παραλία Παράτζι, είναι γνωστό για τα πολύχρωμα σπίτια του που βλέπουν τη θάλασσα.