«Αν τα τρακτέρ έρθουν στο Σαν Ρέμο θα τα αφήσω να ανέβουν στη σκηνή. Η διαμαρτυρία των αγροτών είναι δίκαιη και ιερή», δήλωσε ο τηλεπαρουσιαστής του ομώνυμου Φεστιβάλ, Αμεντέο Ουμπέρτο Ρίτα Σεμπαστιάνι, γνωστός ως Αμαντέους. «Βρίσκω τη διαμαρτυρία του τρακτέρ απολύτως δίκαιη και ιερή, για το δικαίωμα στην εργασία και την προστασία της δουλειάς των αγροτών» τόνισε ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής και πρόσθεσε: «Αλλά κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου και δεν επικοινώνησα με κανέναν…Καλό θα ήταν να έλθουν, κάνω έκκληση να έλθουν και αν το κάνουν θα τους κάνω να ανέβουν στη σκηνή».

Το 74ο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ξεκινά αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου.

«Θα ήταν καλό να έφταναν τα τρακτέρ, δεν μπορείς να βρεις παντού σκηνή σαν το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Τότε θα τους κάνω να ανέβουν στη σκηνή», είπε λέει ο Αμαντέους σε συνέντευξη Τύπου.

Ο τηλεπαρουσιαστής είπε ακόμη πώς στα προηγούμενα φεστιβάλ που παρουσίασε δεν έψαξε ποτέ να βρει «πράγματα εντυπωσιακά στο τραπέζι». Και κατέληξε: «Τα πανηγύρια μου δεν είναι κομματικά, στο παρελθόν έχω δεχθεί επίθεση και από δεξιά και από αριστερά».

Το φετινό, είναι το πέμπτο συνεχόμενο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο που παρουσιάζει ο Αμαντέους και μάλλον θα είναι το τελευταίο, όπως είπε ο ίδιος: «Είμαι ερωτευμένος με το Σαν Ρέμο, αλλά όλα πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Με κολακεύει η στοργή της Rai και του κοινού, αλλά πιστεύω ότι πέντε χρόνια είναι αρκετά για να κλείσω, ελπίζω, με ένα όμορφο πάρτι. Ωστόσο, θα παραμείνω ερωτευμένος με τον Σαν Ρέμο για μια ζωή».