Kάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Βόλου να συμμετάσχουν στη συγκρότηση μιας ομάδας ενεργών πολιτών που θα διεκδικήσουν καθαρό αέρα, ποιοτικό νερό και δημοκρατία σε αυτήν την πόλη. Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα Ε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα), την Τρίτη 15/3 στις 21:00.

Η ανακοίνωση :

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που οι πολίτες του Βόλου ξεσηκώθηκαν και είπαν όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και στην κατασκευή μονάδας SRF από τον Δήμο Βόλου. Η φωνή τους γιγαντώθηκε σε 5 συλλαλητήρια, η επιθυμία τους φάνηκε δημοκρατικά μέσα από ένα άτυπο δημοψήφισμα, ενώ όταν διεκδίκησαν δυναμικότερα το αίτημά τους το αμείλικτο χέρι της εξουσίας τους χτύπησε. Τι κατάφεραν; Ο Βόλος συνεχίζει να είναι ο αποτεφρωτήρας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και καθημερινά ξυπνάμε με έντονη την αίσθηση του καμένου πλαστικού. Από την άλλη μεριά της πόλης η χαλυβουργία συνεχίζει τη λειτουργία της και μπορεί να ρυπαίνει μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Ο Δήμος Βόλου, ενώ έπρεπε να μας προστατεύει και να στηρίξει την απόφαση που πήρε μετά από την πίεση των πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, προχωρά απρόσκοπτος στην κατασκευή του εργοστασίου SRF. Θα δοθούν δηλαδή 42 εκατομμύρια για ένα εργοστάσιο που θα πακετάρει τα σκουπίδια μας και θα τα στέλνει στην τσιμεντοβιομηχανία. Η δημοκρατική απόφαση που πάρθηκε κατά της καύσης αποδείχθηκε απλά μία υποκριτική αναδίπλωση που ποτέ δεν θα τηρηθεί.

Το νερό που πίνουμε από τις βρύσες συνεχίζει να είναι κακής ποιότητας και ιδιαίτερα ακριβό. Για χρόνια πληρώνουμε υψηλούς λογαριασμούς χωρίς να έχουμε ποιοτικά καλό νερό δίπλα σε έναν μοναδικής αξίας υδροδότη που λέγεται Πήλιον όρος. Το αίτιο είναι η κακή διαχείριση. Αμέτρητα εκατομμύρια έχουν χαθεί σε ιδιωτικές εταιρείες και αχρείαστα έργα και έξοδα.

Επιπλέον η πόλη μας μπαίνει στον σχεδιασμό προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) το οποίο θα ξεφορτώνεται λίγα μέτρα από την παραλία στα Πευκάκια. Χωρίς καμία διαβούλευση ή ενημέρωση του κόσμου για τις επιπτώσεις, ο Βόλος φορτώνεται άλλη μία οχληρή διαδικασία που δεν θα ωφελήσει τον μέσο πολίτη.

Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό. Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον Βόλο είναι να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Οι επιπτώσεις αυτές θα φανούν μετά από χρόνια. Ο αγώνας όμως πρέπει να δοθεί τώρα! Οι πολίτες του Βόλου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης στο προαναγγελθέν έγκλημα που επίκειται και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να σταματήσουν τη ρύπανση από την ΑΓΕΤ, τη χαλυβουργία και κάθε άλλη ρυπογόνο βιομηχανία ή πιθανή εγκατάσταση. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, εμείς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα ζήσουν με μόνιμη αέρια ρύπανση, πίνοντας άθλιο νερό, σε ένα αφιλόξενο πλέον περιβάλλον και χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν δημοκρατικά. 

Την Τρίτη 15-3-2022 στις 21:00 καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να συμμετάσχουν στη συγκρότηση μιας ομάδας ενεργών πολιτών που θα διεκδικήσουν τα αυτονόητα. 

Καθαρό αέρα, ποιοτικό νερό και δημοκρατία σε αυτήν την πόλη.

Καλούμε τους πολίτες του Βόλου στην αίθουσα Ε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα) για να οργανώσουμε τον αγώνα προάσπισης της υγείας μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας σε αυτά που συμφωνούμε.