Υλικά

500 γρ. κάστανα
νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι χαράσσετε τα κάστανα στη φλούδα τους χιαστί ή δημιουργώντας ένα σταυρό. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε, για να μπορέσετε να αφαιρέσετε ευκολότερα τη φλούδα τους, αφού βράσουν.
Βάζετε στην κατσαρόλα τόσο νερό όσο να σκεπάζει τα κάστανα, ρίχνετε το αλάτι και περιμένετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τα κάστανα και τα βράζετε για 18' - 22' μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να θρυμματιστούν.
Καθαρίζετε τα κάστανα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκινώντας απ' το σημείο που τα χαράξατε. Η διαδικασία αυτή είναι ευκολότερη όσο τα κάστανα παραμένουν ζεστά και η φλούδα τους σχετικά μαλακή.