Η Ομάδα Ομπρέλα έχει συμμετάσχει τον Ιούλιο του 2022 στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παντομίμας στο Βελιγράδι , το 2021 στο Φεστιβάλ Παντομιμας στην Ινδία με online παράσταση, το 2019 και το 2018 στο Φεστιβάλ Βόλου με τα βωβά έργα “Μουσικό Κουτι” (2019 ) και “Η Σονάτα του Σεληνοφωτος” (2018). 

Η Δήμητρα Παππά είναι μαθηματικός. Ενώ λοιπόν επαγγελματικά μιλάει με αριθμούς, στην καρδιά της ζει η παντομίμα!

Είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Παντομίμας και σε κάθε αφορμή, βρίσκει ευκαιρία να μας επικοινωνεί με αυτό τον καταπληκτικό κόσμο της σιωπής, μεταδίδοντας τη θεατρική γλώσσα  των κινήσεων.

Έχουμε απολαύσει αρκετές φορές τις παραστάσεις της ομάδας. Αυτή τη φορά όμως η Δήμητρα έρχεται να μας συστήσει την παράστασταση:

Φοβιτσιάρα Mimitra!

Η φοβιτσιαρα Mimitra ζει μέσα σε μια βαλίτσα μέχρι που μια μέρα εμφανίζεται μπροστά της ένα γράμμα το οποίο δεν μπορεί να διαβάσει γιατί είναι σε γραφή Braille.

Ακούει όμως την φωνή και την καθοδήγηση του παιδιού που το έγραψε και ξεκινάει το ταξίδι της προς παράδοση του γράμματος στον Άγιο Βασίλη.

Η περιπέτεια της Mimitras  ξεκινά με τρένο, συνεχίζει με αεροπλάνο και καταλήγει με πλοίο όπου στο τέλος φτάνει στον προορισμό της.

 Θα βρεθεί λοιπόν στο σπίτι του Αη Βασίλη και θα του παραδώσει το γράμμα.

Ο Αγιος των Χριστουγέννων, διαβάζοντας  το γράμμα συνειδητοποιεί πως το παιδί που το έγραψε δεν ζητά δώρο για τον εαυτό του αλλά για κάποιον άλλο …

Τη συνέχεια θα την απολαύσουμε στην παράσταση!

Η Δήμητρα Παππά μας ταξιδεύει με τη μικρή περιπέτεια μισής ώρας και βάζει ότι καλύτερο χωράει μέσα σε  τρεις βαλίτσες!

Ηθοποιός/ Σκηνοθέτης: Δήμητρα Παππά

Κοστούμια: Φούλα Θεοδωροπούλου

Φωτογραφία: Λεωνίδας Αχλαδιώτης Graphic

Designer: Ελένη Παππά

Special thanks: Τώνια Κιουπελόγλου

Επιμέλεια Έννη Λεβέντη