Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Νέρο αποφάσισε να γίνει ο πρώτος δημιουργός που θα δείξει εμπιστοσύνη στον Κέβιν Σπέισι και -ενδεχόμενως- θα του ανοίξει μια πόρτα που θα τον επαναφέρει στο σύγχρονο εμπορικό σινεμά. Πρόκειται για μια εξ’ολοκλήρου ιταλική παραγωγή, με τη συμμετοχή και της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, της συντρόφου του Νέρο.

Η ταινία θα αφηγηθει τη ζωή ενός τυφλού καλλιτέχνη που έχει την ικανότητα να δημιουργεί ρεαλιστικά πορτραίτα εξ’ακοής. Σύντομα,η έπαρση θα τον οδηγήσει στο να εξελιχθεί σε έναν αλαζόνα σταρ της τηλεόρασης. Ο Νέρο, που έχει γίνει γνωστός από την πρώτη εκδοχή της ταινιάς ‘Django’ αλλά και από το ‘Die Hard 2’, επέλεξε τον Σπέισι για έναν μικρό ρόλο αστυνομικού επιθεωρητή, μια guest εμφάνιση. Ο ίδιος σε δηλώσεις του επαίνεσε τον Σπέισι για το ταλέντο του. Ο Κέβιν Σπέισι από την πλευρά του, δέν έχει σχολίασει επί του θέματος.

Ως προς τις νομικές περιπέτειες του ηθοποιοί με τουλάχιστον 20 άντρες που έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί πως τους παρενόχλησε σεξουαλικά, αυτές μια προς μια σβήνονται υπέρ του. Πρόσφατα, ένας άντρας ονόματι ‘C.D’ ισχυρίστηκε πως τον παρενόχλησε ο Σπέισι όσο ήταν έφηβος. Όμως η μήνυση του απορρίφθηκε από το δικαστήριο, διότι ο μηνυτής επέμεινε στην μη αποκάλυψη της ταυτότητάς του. Ο ηθοποιός έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν για την μήνυση του ηθοποιού Άντονι Ραπ περί παρενόχλησης όταν ήταν 14 ετών. Η “υπό όρους” συγνώμη του είχε διατυπωθεί με τα παρακάτω λόγια.