Ο Ιρλανδός τραγουδιστής Bono έδωσε συναυλία σήμερα για την «ελευθερία» σε σταθμό του μετρό στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μαζί του ήταν και ο κιθαρίστας The Edge.
«Ο λαός της Ουκρανίας δεν αγωνίζεται μόνο για τη δική του ελευθερία, εσείς μάχεστε για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία», είπε ο Bono στο πλαίσιο της συναυλίας κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν γνωστές επιτυχίες των U2: τα τραγούδια «Sunday Bloody Sunday», «Desire» and «With or without you» κ.ά.Ο 61χρονος ροκ σταρ επαίνεσε τον αγώνα της Ουκρανίας για «ελευθερία». Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, στις παλαιότερες συγκρούσεις στην Ιρλανδία, και στα προβλήματα που η δική του πατρίδα είχε με έναν άλλο πιο ισχυρό γείτονα.
«Προσευχόμαστε να απολαύσετε λίγη από αυτήν την ειρήνη σύντομα», είπε ο Bono, ο οποίος σε κάποια στιγμή κάλεσε και έναν Ουκρανό στρατιώτη να τραγουδήσει μαζί του στη σκηνή.
Οι δυο τους τραγούδησαν μαζί το «Stand by me», με τον Ουκρανό στρατιώτη να ζητά από ολόκληρη την υφήλιο να στηρίξει την χώρα του σε αυτόν τον αγώνα που δίνει ενάντια στη ρωσική εισβολή.
Δείτε βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=NXw84kYgPaE