Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια και από το απόγευμα στο Αιγαίο. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, που με τη μορφή ψυχρής λίμνης εντοπίζονται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία, αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί  αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Από τις βραδινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή 10/09 θα κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά επηρεάζοντας τις Σποράδες και ενδεχομένως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τμήματα της Μαγνησίας, της Εύβοιας και των Βόρειων Κυκλάδων.

Πότε θα κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα

Για «κάποια άνοδο της θερμοκρασίας» κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου, σε post του στο Facebook.

Οπως αναφέρει ο ίδιος στη δημοσίευσή του, συμβουλεύει το εξής: «Κρατάμε μερικά φθινοπωρινά ρούχα για τα βράδια και τα πρωινά αλλά δεν κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα, τουλάχιστον μέχρι και τις 19 με 20 του Σεπτέμβρη καθώς η θερμοκρασία θα ξαναπαρουσιάσει κάποια άνοδο από εβδομάδα».

Ετσι, αν και εκδόθηκε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για αυτές τις ημέρες και ο καιρός είναι χειμωνιάτικος σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται κάποια βελτίωση την ερχόμενη εβδομάδα.