Μπορεί να υπολείπονται επτά ημέρες για τη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο ήδη οι μετεωρολόγοι βάζουν στο «μικροσκόπιό» τους τον καιρό που θα επικρατεί.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι μισός φθινοπωρο-χειμωνιάτικος και μισός ανοιξιάτικος, προς το Πάσχα. Όπως φαίνεται, κάποιες ψυχρές μάζες από τη βορειοανατολική Ευρώπη θα επηρεάσουν το σκηνικό που θα επικρατεί τις γιορτινές αυτές ημέρες, καθώς για κάποιες ημέρες τα φαινόμενα μόνο μέσα Απριλίου δεν θα θυμίζουν

Όσον αφορά τον καιρό της Τρίτης (12/4), αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις.

 Σ. Αρναούτογλου: Θα ανεβαίνει ο υδράργυρος μέχρι και το Σάββατο, πριν την «εισβολή» από τα βορειοανατολικά

Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ηλιοφάνεια και πολύ καλή ορατότητα θα περιλαμβάνει ο καιρός σε όλη τη χώρα αύριο και μόνο τοπικά θα υπάρχουν κάποιες συννεφιές. Η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας στην Ελλάδα θα είναι 19 βαθμοί Κελσίου, η οποία θα παρατηρηθεί και στην Αθήνα.

Από την Τετάρτη (13/4) ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά και η ζέστη θα επικρατήσει σχεδόν παντού το Σάββατο (16/4).

 Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, μερικά σύννεφα θα εμφανιστούν από τα δυτικά την Τετάρτη, όμως δεν πρόκειται να δώσουν φαινόμενα, με εξαίρεση μερικές τοπικές λασποβροχές. Όλα αυτά μέχρι το Σάββατο, καθώς από την Κυριακή και κυρίως τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ψυχρότερες μάζες από τη βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να καταστήσουν τον καιρό άστατο και αρκετά ψυχρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, πιθανές είναι οι χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές στα βόρεια.

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες και προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός θα είναι κανονικός για την εποχή, δηλαδή ανοιξιάτικος, καθώς τα φαινόμενα αυτά θα αποχωρήσουν από τη χώρα.