Ο καιρός με μια ματιά

Παρατεταμένος και πολύ ισχυρός καύσωνας με τιμές περί τους 42 με 44 βαθμούς, χωρίς να αποκλείονται στις αρχές της εβδομάδος τοπικά και υψηλότερες τιμές

Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες στα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση

• Παρότι η θερμική έξαρση παρουσιάζεται προς την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ θερμές -τουλάχιστον έως την Παρασκευή- κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο οι υψηλότερες τιμές στην στάθμη των 850 hPa θα παρουσιαστούν την Τρίτη ενώ ο ρυθμός πτώσης σε κάθε περιοχή είναι διαφορετικός. Σήμερα, Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 41 με 43 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 35 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν:

α. στη Στερεά και τη Θεσσαλία έως 42 με 44 βαθμούς Κελσίου

β. στην κεντρική Μακεδονία έως 41 με 43 βαθμούς Κελσίου

γ. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 2 με 4 και στο Αιγαίο 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 40 με 43 και κατά τόπους τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές πάνω από 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στη Θεσσαλία θα ξεπεράσει τους 44 βαθμούς Κελσίου.