Σαρωτική παραμένει η επέλαση της κακοκαιρίας GENESIS στη χώρα, ακόμα και στην Αττική, με ισχυρές βροχοπτώσεις, κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται το απόγευμα της Τρίτης σε Γλυφάδα, Παγκράτι, Πλάκα, αλλά και Ζωγράφου, όπου μάλιστα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση. Η βροχή συνοδεύεται σε αρκετές περιοχές και από κεραυνούς.
Κακοκαιρία GENESIS: Σφοδρή χαλαζόπτωση και πλημμύρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταιγίδες και οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα. Έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με σφοδρή βροχόπτωση και χαλάζι να πλήττει περιοχές της πόλης.

Η βροχόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές όπως η Πολίχνη, η Ευκαρπία, οι Συκιές, Εύοσμος, οι Αμπελόκηποι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πλημμύρισαν καταστήματα στο κέντρο-Απομακρύνουν τα νερά με σκούπες

Σύμφωνα με το GRTimes, ένα ξενοδοχείο και ένα μαγαζί ηλεκτρικών συσκευών αυτήν την ώρα έχουν γεμίσει νερό, την ώρα που ιδιοκτήτες και υπάλληλοι παλεύουν να απομακρύνουν τα νερά με ό,τι μέσο διαθέτουν -ακόμη και με σκούπες.

Την ίδια ώρα, έχουν πλημμυρίσει και τα φρεάτια στην οδό Εγνατία, με αποτέλεσμα ο όγκος του νερού που συγκεντρώνεται να είναι έντονος.
Απίστευτες εικόνες σημειώθηκαν στην οδό Αγίων Πάντων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο σημείο της γέφυρας όπου βρίσκεται η παλιά κοίτη του Δενδροποτάμου.

Λόγω του μεγάλου όγκου νερού το σημείο πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα. Όπως φαίνεται σε σχετικό video, ένα όχημα έμεινε κυριολεκτικά βυθισμένο μέσα στα νερά.
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στην Κεντρική Μακεδονία, δέχτηκε 220 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων αλλά και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και οι περισσότερες κλήσεις ήταν για κοπές δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΜΥΡΑ

https://www.youtube.com/watch?v=iYMkOBNxBNU