Υλικά

Για τη σαλάτα

3-4 φλιτζάνια χόρτα ή μαρούλι
4 λωρίδες μπέικον, ψημένες και ψιλοκομμένες
8-10 φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1-2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
αλατοπίπερο
βινεγκρέτ κόλιαντρου

Για το κοτόπουλο
3-4 στήθη ή μπούτια κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο, ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο μπολ και αλείφουμε με τη μαρινάδα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα.

Ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στο τηγάνι, για 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σχάρα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Κόβουμε σε κύβους.

Τέλος, για τη σαλάτα, βάζουμε τα χόρτα σε μία μεγάλη πιατέλα και από πάνω το μπέικον, τις φράουλες, το καλαμπόκι, το αβοκάντο και το ψητό κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ κόλιαντρου και σερβίρουμε!