Η προεκλογική εκστρατεία του Τζάστιν Τριντό έχει αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω διαδηλώσεων κατά των εμβολιασμών και των περιορισμών για τον κορονοϊό

Με τις πέτρες πήραν διαδηλωτές τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σε στάση που έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Τριντό επέστρεφε στο πούλμαν του αφού είχε επισκεφθεί ζυθοποιείο, όταν άγνωστοι του πέταξαν χαλίκια. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Ο Τριντό είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στα μέσα Αυγούστου, προσβλέποντας σε κυβέρνηση πλειοψηφίας για το κεντροαριστερό του Φιλελεύθερο Κόμμα. Ωστόσο, η προεκλογική εκστρατεία του έχει αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω διαδηλώσεων κατά των εμβολιασμών και των περιορισμών για τον κορονοϊό. Μία εβδομάδα πριν, είχε αναγκαστεί να ακυρώσει εκλογική συγκέντρωση λόγω παρουσίας οργισμένων διαδηλωτών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το περιστατικό, ο πρωθυπουργός του Καναδά είπε πως μπορεί οι πέτρες να τον βρήκαν στον ώμο. Συνέκρινε το συμβάν με ένα άλλο, το 2016, όταν μια γυναίκα του είχε πετάξει σπόρους κολοκύθας.

Σύμφωνα με ρεπόρτερ του καναδικού CTV National News, δύο άνθρωποι από τη συνοδεία του Τριντό χτυπήθηκαν και αυτοί από τα χαλίκια, αν και δεν τραυματίστηκαν.

Ο Έριν Ο’ Τουλ, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε το περιστατικό «απεχθές», τονίζοντας πως η πολιτική βία δεν δικαιολογείται ποτέ.

Το σχέδιο του Τριντό για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς έχει γίνει η «αιχμή του δόρατος» της καμπάνιας του ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα, η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι – συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων σε ομοσπονδιακούς τομείς, όπως ο σιδηρόδρομος – πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους.

Οι επιβάτες σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα πρέπει επίσης να είναι εμβολιασμένοι για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν. Ο Καναδάς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.