Τι δηλώνει η υπουργός Παιδείας σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και τον εμβολιασμό των ανηλίκων.

Διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών παρείχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας, ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων.

Σημείωσε πως η διαδικασία δεν είναι τιμωρητική, αλλά πρόθεση είναι να γίνονται καλύτεροι οι εκπαιδευτικοί.

Ο στόχος, όπως εξήγησε, είναι διπλό. Ο πρώτος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους, και ο δεύτερος θα είναι η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας.

Όσον αφορά στις αλλαγές στα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σημείωσε πως τα παιδιά θα φοιτούν τα νηπιαγωγεία από 4 ετών και θα εντάσσονται σε δραστηριότητες όπως τα αγγλικά.

Επίσης, θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, συμπλήρωσε.

Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως οι φετινοί υποψήφιοι θα λάβουν με γραπτό μήνυμα τα αποτελέσματα τους, δηλώνοντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το κινητό τους στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης.

Όπως είπε, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Εμβολιασμός ανηλίκων

Η ίδια αναφέρθηκε και στη πιθανότητα να αποφασιστεί ο εμβολιασμός των ανηλίκων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν, είπε.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και το κατά πόσο θα γίνει υποχρεωτικός, ενημέρωσε πως αυτή επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, ενώ είπε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.