Υλικά:

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500γρ. κιμά χοιρινό
800γρ. (3 μεγάλες περίπου) πατάτες καθαρισμένες, τριμμένες στη λεπτή μεριά του τρίφτη και πολύ καλά στραγγισμένες (να τις σφίξετε στην παλάμη σας να βγει όλο το ζουμί)
1 κρεμμύδι τριμμένο
¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ψίχουλα ψωμιού (από το μπλέντερ)
2 αβγά
½ κουταλάκι κανέλα
½ -1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο ξηρό θρυμματισμένα με το χέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο συν ¼ φλ. έξτρα
αλάτι

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλετε. Τους βάζετε σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, περίπου ¼ φλιτζάνι και τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά γυρίζοντάς τους μια φορά.