Αντιμέτωπος με την κακουργηματική πράξη της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, βρίσκεται ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατήρ Αντώνιος.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίοι διενεργούσαν προκαταρκτική έρευνα με αφορμή καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου πρώην τρόφιμου της δομής και ενός 15χρονου, ο οποίος φιλοξενείται ακόμη, έκριναν ότι οι πράξεις τελέστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.
«Ηθικός αυτουργός και για σωματικές βλάβες ανηλίκων»

Ο ιερέας κατηγορείται επίσης και για ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικών βλαβών, είτε επικίνδυνων είτε απλών, για τις οποίες θεωρούνται ως φυσικοί αυτουργοί 7 πρώην εργαζόμενοι στην δομή, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Συγκεκριμένα σε βάρος των 7 κατηγορούμενων πλέον, ασκήθηκε κατά περίπτωση ποινική δίωξη τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή , της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή , ενώ για συνέργειαα σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή κατηγορείται ένας παιδαγωγός σε δομή της επαρχίας.
Στον ανακριτή για το κακούργημα

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκεται η δικογραφία για την κακουργηματική πράξη της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, όπου θα κληθεί να απολογηθεί ο πατήρ Αντώνιος, ενώ το σκέλος της υπόθεσης με τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής λόγω του ότι οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Και άλλα πρόσωπα στο «εισαγγελικό κάδρο»

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται και άλλα πρόσωπα (τρόφιμοι ή εργαζόμενοι), καθώς από την έρευνα των εισαγγελέων ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων , Αντίγραφα της δικογραφίας θα αποσταλούν στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου.
naftemporiki.gr