Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς εκτός από τις καταγγελίες για κακοποίηση που έχει αναλάβει η εισαγγελία ανηλίκων, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διερευνήσει τέσσερα κακουργήματα σε βάθος πενταετίας έχοντας στο επίκεντρο τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και 9 ακόμη φυσικά πρόσωπα, που είχαν κεντρικό ρόλο στη ΜΚΟ.
Τα κακουργήματα αφορούν σε υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
«Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»
Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «άδικες κατηγορίες». Σύμφωνα με το STAR φέρεται να ανέφερε σε ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος: «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έδειξε νωρίτερα τον εκνευρισμό της μπροστά στις κάμερες, επιμένει ότι «δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μάς είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».

Στο μικροσκόπιο οι δωρεές

Οι Αρχές αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τις δωρεές προς την Κιβωτό για να διαπιστώσουν αν τηρούνταν οι νόμιμες διαδικασίες αλλά και που πήγαιναν τα υπέρογκα ποσά που συγκέντρωνε η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση από εράνους αλλά και από τα περιβόητα πλέον κουτιά στις κηδείες.

Σε κάθε περίπτωση οι καταγγελίες για τις δωρεές προς την Κιβωτό προκαλούν ερωτήματα. Παράδειγμα αποτελεί ένας πατέρας που όταν θέλησε να δωρίσει στη Κιβωτό του Κόσμου λεφτά που περίσσεψαν από έρανο για την εγχείρηση του γιου του, οι άνθρωποι της Κιβωτού αντί να του δώσουν λογαριασμό τραπέζης… τα ζήτησαν στο χέρι.
Άλλη καταγγέλλουσα εξομολογείται στο OPEN, πως άνθρωποι της Κιβωτού προσπάθησαν να την πετάξουν από το σπίτι της, όταν η μητέρα της έγραψε στην Κιβωτό όλη της την περιουσία πριν αφήσει τη τελευταία της πνοή. Όπως, η ίδια καταγγέλλει, όλα αυτά έγιναν ύστερα από ύποπτες για την ίδια παρεμβάσεις, όσο η μητέρα της νοσηλευόταν.

«Η μητέρα μου είχε γνωρίσει το Θεαγένειο μία κυρία η οποία δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο βρισκόταν στο Θεαγένειο αφού η ίδια δεν έπασχε από κάποια νόσο ούτε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο. Αυτή η κυρία είχε έναν γιο δικηγόρο εν ενεργεία και ο άντρας της ήταν δικηγόρος σε σύνταξη – είχαν επίσης μία φίλη συμβολαιογράφο και όλοι αυτοί είναι μάρτυρες στη Διαθήκη που συνετάχθη», είπε η ίδια.
Η κατάθεση του 15χρονου

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο στην υπόθεση των κακοποιητικών συμπεριφορών εντός των δομών της Κιβωτού, θα παίξει η δεύτερη κατάθεση του 15χρονου ο οποίος διέμενε στη δομή του Βόλου ενώ κάποιοι σπεύδουν να υπερασπιστούν τον πατέρα Αντώνιο.
Το απόγευμα της Παρασκευής, μάλιστα, υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση υποστήριξης στον ιερέα στον Κολωνό.