Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε, τελικά, υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Επτά είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μετά τις ανακοινώσεις που έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου άνοιξε τα… χαρτιά του, μετά από μέρες φημολογίας, και ανακοίνωσε επισήμως πως κατέρχεται στην εκλογική κούρσα.

Όπως ενημέρωσε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά σχετικά με την απόφασή του και εκείνη του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως έχει κάνει και στους άλλους υποψηφίους μετά από την απόσυρσή της.

Η κα Γεννηματά παραμένει νοσηλευόμενη και συνεχίζει τη θεραπεία της.

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή» επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και ανακοίνωσε πως «αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος».

Δεσμεύτηκε πως θα συμβάλει με όλες του τις «δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή» και έκανε κάλεσμα σε «όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής».

Οι επτά υποψήφιοι

Μετά τις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, λοιπόν, στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά έχουν μπει οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Γιώργος Παπανδρέου.

Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη συνέχεια της διαδικασίας, παρότι έχει καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές.

«Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας» είχε πει μετά από σχετική συνάντηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου προ ημερών.

Καμία τέτοια πρόθεση δεν έχουν, όμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης, που έχουν ξεκαθαρίσει – πριν από τις ανακοινώσεις Παπανδρέου – πως θα παραμείνουν στην κούρσα μέχρι το τέλος, ανεξαρτήτως του εάν θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα ο πρώην πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε ο κ. Λοβέρδος χθες, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τη διεκδίκηση και έστειλε μήνυμα νίκης: «Θα νικήσουμε στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Θέλω σοβαρότητα, θέλω ενότητα».