Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Shkulev Media Holding ανέστειλε την έντυπη έκδοση των περιοδικών Elle, Elle Decoration, Elle Girl και Maxim στη Ρωσία, ανακοίνωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο διευθυντής της εταιρείας Βίκτορ Σκουλιόφ, γράφει η εφημερίδα novayagazeta.europe.

«Σήμερα τα περιοδικά αυτά είναι αδύνατον να εκδοθούν, επειδή στην αγορά δεν υπάρχουν μάρκες, που είναι παραδοσιακά διαφημιστικοί εταίροι του δικού μας ομίλου. Παράλληλα χάσαμε το δικαίωμα να δουλεύουμε με τις εμπορικές ονομασίες Elle, καθώς αυτό είναι το πόρισμα των νομικών και της ρυθμιστικής αρχής», δήλωσε ο Σκουλιόφ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ιστοσελίδες των εκδόσεων θα συνεχίσουν να λειτουργούν. «Το ερώτημα απευθύνεται στις μεγάλες επιχειρήσεις που αντιδρούν στις πολιτικές αποφάσεις. Εάν η κατάσταση αλλάξει προς εκείνη την πλευρά, όταν διάφορες ξένες μάρκες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη Ρωσία, αυτό θα είναι κάτι που δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έκδοση των περιοδικών», δήλωσε ο Σκουλιόφ.

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ορισμένα έντυπα ανέστειλαν την έκδοσή τους, όπως Forbes Russia, Esquire, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Men’s Health και άλλα. Μερικά από αυτά έλαβαν την απόφαση αυτή λόγω έλλειψης διαφημιστών, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να αρνηθούν το εμπορικό σήμα λόγω της απόφασης που πήραν οι εταίροι στο εξωτερικό.

Μερικά περιοδικά συνεχίζουν να λειτουργούν με άλλη ονομασία. Για παράδειγμα η συντακτική ομάδα του Esquire ανακοίνωσε την έκδοση νέου μέσου με την ονομασία «Pravila zizni» ( Κανόνες ζωής).

Πηγή: ΑΜΠΕ