Mojito, το αιώνιο

Ποιος θα τολμήσει να αρνηθεί τον βασιλιά των καλοκαιρινών κοκτέιλ; Ειδικά αν το έχεις ετοιμάσει με τα χεράκια σου.
Take it

50ml λευκό ρούμι

1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

Λίγο χυμό λάιμ

5-6 φυλλαράκια δυόσμου

Τριμμένο πάγο

Σόδα

Λάιμ σε φετάκια ή έξτρα δυόσμος για τη γαρνιτούρα
Shake it

Βάλε τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι – κατά προτίμηση όχι πολύ ψηλό – και σκέπασέ τη με χυμό λάιμ. Πρόσθεσε τον δυόσμο και χτύπησέ τον πολύ απαλά με ένα μικρό γουδοχέρι. Γέμισε το ποτήρι με πάγο και έπειτα πρόσθεσε σόδα μέχρι να καλυφθεί κατά τρία-τέταρτα. Στο τέλος πρόσθεσε το ρούμι και στόλισε με φετάκια λάιμ ή μερικά ακόμη φυλλαράκια δυόσμου. Τόσο απλό!
Frozen Strawberry Margarita

Καλοκαίρι χωρίς μαργαρίτα είναι καλοκαίρι ελλιπές – και αυτή η εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Take it

40 ml τεκίλα

15 ml triple sec

20 ml χυμός λάιμ

15 ml σιρόπι ζάχαρης*

30 ml πουρές φράουλας

*Θα το φτιάξεις μόνος σου, χτυπώντας στο μπλέντερ δυο μέρη ζάχαρη με ένα μέρος νερό και μετρώντας την ποσότητα που χρειάζεσαι. Αν σου περισσέψει, κράτησέ το για κάποια άλλη συνταγή.
Shake it

Απλώς βάλε όλα τα υλικά σου μαζί με τον πάγο που θα χρησιμοποιούσες για να γεμίσεις ένα ποτήρι μαργαρίτας μέσα στο μπλέντερ, και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ναι, είναι τόσο απλό, αλλά δεν χρειάζεται να το πεις σε κανέναν.
Gin Basil Smash

Αν δεν έχεις δοκιμάσει κοκτέιλ με βασιλικό, ετοιμάσου για μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τόσο δροσερό που ταιριάζει γάντι με τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια, και αρκετά αστικό ώστε να το φτιάχνεις και χειμώνα, το Gin Basil Smash τα έχει όλα.
Take it

12 φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή και περισσότερα, κακό δεν θα του κάνουν)

60ml τζιν

22 ml χυμός λεμονιού

10 ml σιρόπι ζάχαρης (σου είπαμε να μην το πετάξεις)
Shake it

Βάλε τον βασιλικό μέσα στο σέικερ μαζί με το τζιν και πάτησέ τον απαλά με ένα μικρό γουδοχέρι ή άλλο εργαλείο, χωρίς να λιώσεις τα φύλλα. Αν οι φίλοι σου έχουν υπομονή, άφησέ το μερικά λεπτά να απελευθερώσει τα αρώματά του πριν συνεχίσεις. Έπειτα πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά, χτύπησέ τα με πάγο και σερβίρε το κοκτέιλ σου διπλοσουρωμένο σε ένα χαμηλό ποτήρι με παγάκια. Αν θες, στόλισέ το και με λίγο ακόμη βασιλικό.
Δεν χρειάζεσαι πολλά για να σερβίρεις κοκτέιλ εφάμιλλα εκείνων του αγαπημένου σου μπαρ – αν και, γενικώς, η ποικιλία ευνοεί τους πειραματισμούς. Σε περίπτωση που ξεκινάς τις προσπάθειές σου ως επίδοξος mixologist από το μηδέν, αξίζει να επενδύσεις στη δημιουργία μιας μίνι κάβας, αρχίζοντας από τα ποτά που πρωταγωνιστούν στις πιο διάσημες συνταγές (ρούμι, τεκίλα, τζιν και βότκα). Αν θες τη γνώμη μας, αξίζει να προμηθευτείς και ορισμένα υλικά-πασπαρτού, όπως πουρέδες φρούτων και bitters, που θα σε διευκολύνουν και θα σου ανοίξουν νέους δημιουργικούς δρόμους.