«Έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό (σ.σ. εμβόλιο) το φθινόπωρο, όπως είναι η γρίπη», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, τη Δευτέρα.
Η κυρία Γκάγκα σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως έχει γίνει εξαρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.
Σε ό,τι αφορά την άρση του μέτρου χρήσης σε εσωτερικούς χώρους από την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, η κ. Γκάγκα είπε:
Τόνισε, ωστόσο, πως οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα.

«Είμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα» δήλωσε η κ. Γκάγκα, απαντώντας σε ερώτημα για το εάν είναι νωρίς για την άρση των μέτρων.Εξήγησε, επίσης, πως η σύσταση είναι να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση του εμβολίου όλοι όσοι είναι άνω των 12 ετών.

«Το μόνο που θα δείξει για τη μάσκα, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με πέρσι και πρόπερσι», είπε ερωτηθείσα για το αν θα επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας.
Σχετικά με το θέμα της αναστολής των μη εμβολιασμένων υγειονομικών έως το τέλος του 2022, η κ. Γκάγκα είπε πως «είναι κάτι που συζητείται, αλλά μένει ως έχει».

Για τον προσωπικό γιατρό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς.