Υλικά

κοτόπουλο: 1 μέτριο
πατάτες: 1 ½ κιλό
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
θυμάρι: 1 κουταλιά τριμμένο και 1 κλαδάκι επιπλέον
λεμόνια: 2, ο χυμός
σκόρδο: 1 σκελίδα σε φετάκια
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε

Εκτέλεση

Περιχύνετε το κοτόπουλο με λίγο από το χυμό λεμονιού, το αλατοπιπερώνετε, βάζετε στην κοιλιά του λίγο σκόρδο και το κλαδάκι θυμαριού και το βάζετε σε μεγάλο ταψί.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο. Ρίχνετε από πάνω το λάδι, το υπόλοιπο θυμάρι και το υπόλοιπο λεμόνι, σκορπίζετε το υπόλοιπο σκόρδο, σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε στο φούρνο.
Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 50' και όταν κοντεύει να γίνει, βγάζετε το αντικολλητικό χαρτί ώστε να ροδοκοκκινίσει (αν δείτε ότι χρειάζεται).