Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
10 πατατούλες baby ή 3 μέτριες κομμένες κυδωνάτες
3 κολοκύθια, σε χοντρά μπαστουνάκια
3 καρότα, σε χοντρά μπαστουνάκια
χυμό από 2 λεμόνια
4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μίξερ χτυπάτε καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αλατίζετε.

Βήμα 2
Περιχύνετε με τη σάλτσα, που φτιάξετε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού καλύπτοντας το κοτόπουλο και τα κομμένα λαχανικά.

Βήμα 3
Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το φαγητό, περιχύνετε 3-4 φορές τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγει χρυσή και τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.