Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο (με την πέτσα του)
3-4 πορτοκάλια
1 πορτοκάλι, χυμός
2 μικρά λεμόνια, χυμός
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο κάρι
Κονιάκ
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα (προαιρετικά)
Λίγο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο και απλώνουμε επάνω τα πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (δεν αφαιρούμε την πέτσα) και τα τρίβουμε με τη φλούδα από τα λεμόνια που έχουμε στύψει. Αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε πάνω στις ροδέλες του πορτοκαλιού, στο ταψί. Ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με τον χυμό των λεμονιών και ενός πορτοκαλιού, λίγο κονιάκ, μουστάρδα κάρι, ρίγανη, κόκκους μαύρου πιπεριού και το τριμμένο τζίντζερ. Περιχύνουμε το κοτόπουλο, το σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα στον αέρα. Στο τέλος αφαιρούμε το λαδόχαρτο, γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να ροδοψηθούν

Σημειώσεις

-Μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο με το πορτοκάλι και στη γάστρα, στο τελευταίο μέρος την ξεσκεπάζετε για λίγο

-Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να ψήσετε ένα κομμάτι γαλοπούλα, γίνεται εξίσου νόστιμη.

-Ξεφουρνίζετε και πάτε για μπάνιο. Επιστρέφοντας υπάρχει έτοιμο ένα τέλειο φαγητό

-Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο με μια πλούσια σαλάτα

-Και αν δεν κάνετε τη δίαιτα του νερού… το συνοδεύετε με μια IPA (Indian Pale Ale). Τα αρώματά της του ταιριάζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο