Ενας μάγειρας έδωσε την πιο απλή συνταγή για κρεμώδη μακαρόνια με πέστο.

Τα μακαρόνια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά και η αλήθεια είναι ότι οι συνταγές είναι πολλές. Βέβαια, οι περισσότεροι αναζητάμε συνταγές εύκολες και νόστιμες, προκειμένου να μην περνάμε αρκετό χρόνο στην κουζίνα.

Ο Μόργκαν Χίπγουορθ, από τη Μελβούρνη, λοιπόν έφτιαξε ένα πιάτο για λαχταριστά μακαρόνια με στήθος κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα, αβοκάντο, σπανάκι, μυρωδικά και σπιτική σάλτσα πέστο.

 Υλικά για 4 άτομα

350 γρ. πέννες

200 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κυβάκια

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Για το πέστο

    1 φλιζτάνι φρέσκο βασιλικό

    ¼ τριμμένη παρμεζάνα

    ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

    3 κ.σ. κουκουνάρι

    2 σκελίδες σκόρδο

Για τη σάλτσα

    300 ml κρέμα γάλακτος

    ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες

    ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβους

    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    1 χούφτα σπανάκι

    1 χούφτα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (προαιρετικά)

Για γαρνίρισμα

    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    Φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για το πέστο: Σε ένα μίξερ ρίχνει τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύει μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια/χαμηλή φωτιά βάζουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους μαζί με το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και πριν τα στραγγίσουμε, κρατάμε 1/3 από το νερό τους.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το πέστο, το νερό από τα μακαρόνια, τις πέννες. Μετά την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και σερβίρετε