Ένα μαζικό sell off στα κρυπτονομίσματα ήρθε σε μόλις ένα 24ωρο να «σβήσει» πάνω από 200 δισ. δολάρια από την αξία τους, σύμφωνα με υπολογισμούς της CoinMarketCap.

Το κύμα ρευστοποιήσεων πυροδότησε η κατάρρευση του stablecoin TerraUSD. To Βitcoin βρέθηκε να καταγράφει ενδοσυνεριακά απώλειες έως και 10%, επιστρέφοντας σε επίπεδα που είχαμε να δούμε από τον Δεκέμβριο του 2020. Στο 16% έφτασε η ενδοσυνεδριακή βουτιά για το Ether.
Η αιμορραγία των κρυπτονομισμάτων συμπαρασύρει και τις μετοχές εταιρειών που συνδέονται με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ενδεικτικά η εταιρεία fintech BC Technology στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με πτώση 6,7%. Η ιαπωνική Monex Group- η οποία ελέγχει τις TradeStation και Coincheck- έκλεισε με απώλειες 10% στο Τόκιο.

Καθώς οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων για να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, οι επενδυτές χάνουν την όρεξή τους για τα ψηφιακά νομίσματα και άλλα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού. Οι έντονες διακυμάνσεις δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο το γεγονός ότι το Bitcoin έχει χάσει πια και το κρίσιμο ψυχολογικό όριο των 30.000 δολαρίων γεννά φόβους για έναν κατήφορο δίχως τέλος.