Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η πρόσθετη τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Με την αναφορά ότι «ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, τα μέλη διοικούσας επιτροπής, ο νόμιμος εκπρόσωπος και η πραγματική ηγεσία του κόμματος πρέπει να μην έχουν καταδικασθεί σε οποιονδήποτε βαθμό σε κάθειρξη» επιχειρείται να μπει τέλος στην υποψηφιότητα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.
Σημειώνεται επίσης πως η συνδρομή των προϋποθέσεων, που καθορίζονται από την τροπολογία ελέγχεται αυτεπαγγέλτως από ΑΙ Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Η νέα παρέμβαση αναμένεται να συζητηθεί την Μεγάλη Δευτέρα στο κοινοβούλιο, ενόψει της απόφασης του Αρείου Πάγου στις αρχές Μαΐου για το κόμμα Κασιδιάρη.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε διευκρινίζεται η έννοια της πραγματικής ηγεσία: «Η πραγματική ηγεσία έχει έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους διοικούσας επιτροπής ή νομίμου εκπροσώπου με συγκεκριμένες πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος, να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, να έχει ηγετικό πολιτικό ρόλο προς εκλογικό σώμα».
Υπενθυμίζεται, πως ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, με τις αντιδράσεις ακόμη και από την οικογένειά του να είναι έντονες.

Η Τροπολογία Προσθήκη του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις σχετικά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και βαθμού – Διατάξεις για ευζωία των ζώων συντροφιάς -Διατάξεις για ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Επιπλέον αναφέρεται πως για κατάρτιση συνδυασμού πρέπει το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα και η οργάνωση και δράση του κόμματος να εξυπηρετεί ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.