Υλικά

Μερίδες: 4-6
1 ολόκληρη κότα 
Για τη γέμιση
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. ξερά φρούτα, ψιλοκομμένα
50 γρ. ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
5 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
50 γρ. χυμό ρόδι
3 γρ. βερμούτ
30 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα επάλειψης
1 κουτ. σούπας μέλι
40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
½ κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
2 κουτ. σούπας βερμούτ
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
σπόρους ροδιού
δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Βήμα 1

Γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο για 5΄. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το ρύζι, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι ενώ συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄ ακόμη.
Βήμα 2

Σβήνουμε με το βερμούτ και τον χυμό, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσει η γέμιση. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε την κότα ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ εσωτερικά. Αφαιρούμε από τη γέμιση τα μπαχαρικά και το δαφνόφυλλο, γεμίζουμε το κοτόπουλο και δένουμε τα πόδια του κοτόπουλου με σπάγκο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε το ταψί στο χαμηλό ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 30΄.
Βήμα 4

Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα ψησίματος και ξεκινάμε να αλείφουμε το κοτόπουλο, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία ανά 20΄ για όσο ψήνεται το κοτόπουλο, περίπου 1 ώρα και 40΄.
Βήμα 5

Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα με τη γέμισή του, στην οποία προσθέτουμε σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.