Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το τελευταίο διάστημα η οπαδική βία. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι επεκτείνεται ραγδαία και σε επίπεδο ανηλίκων, καθώς ολοένα περισσότερα άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών δίνουν ραντεβού για να «παίξουν» ξύλο και να προβούν σε βιαιοπραγίες έχοντας ως πρόφαση την… κερκίδα.

Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό περιστατικό στη Νέα Ιωνία, όπου 87 συνολικά άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές, εκ των οποίων οι 62 ανήλικοι. Άπαντες είχαν δώσει «ραντεβού» μέσω διαδικτύου για να συμπλακούν σε δύο διαφορετικά σημεία της ευρύτερης περιοχής πριν από τον αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ίκαρο και τη Νέα Ιωνία.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε της ΕΛ.ΑΣ για το εν λόγω περιστατικό «μεγάλο οπαδικό επεισόδιο απετράπη το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου στην Νέα Ιωνία ενόψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας με συνολικά 87 συλλήψεις». Και συνεχίζει η ανακοίνωση ως εξής:

«Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και μεταλλική ράβδο, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι ανωτέρω προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.
Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων».
Οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα οι 87 συλληφθέντες

Στο μεταξύ, σήμερα ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των 87 συλληφθέντων από το απόγευμα της Κυριακής με το κατηγορητήριο και κάνει λόγο για οπαδικό ραντεβού «θανάτου». Αναλυτικότερα θα αποφασίσει ποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο, δεκάδες νεαροί, μεταξύ τους πολλοί ανήλικοι είχαν κανονίσει μέσω διαδικτύου να συναντηθούν στην Νέα Ιωνία και να «λύσουν» τις οπαδικές τους διαφορές. Οι Αρχές αντιλήφθηκαν το ραντεβού, το οποίο είχε δοθεί πριν από την τοπική ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίκαρο και τη Νέα Ιωνία, και προχώρησαν στις 87 συλλήψεις με τις 64 από αυτές να αφορούν ανήλικους.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και στην ΓΑΔΑ, κι εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Οπαδικό επεισόδιο ανηλίκων στο Ναύπλιο με τραυματισμό

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής (1/10) σημειώθηκε σοβαρό οπαδικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές έξι ανήλικους στο Ναύπλιο. Συγκεκριμένα, πέντε ανήλικοι, ένας 15χρονος και τέσσερις 16χρονοι, οπαδοί του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν σε ένα ανήλικο 15 ετών, οπαδό της ΑΕΚ. Τον χτύπησαν στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος του με κράνος μηχανής, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με σωματικές κακώσεις.

Η επίθεση έλαβε χώρα έξω από ένα μαγαζί στις 16.30 το απόγευμα και το ανήλικο θύμα μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο του Άργους όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργότερα έλαβε εξιτήριο.

Οι πέντε ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού , όπως επίσης και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.