Επτά Ρομά τραυματίστηκαν χθες το πρωί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ τους, με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, που ερευνά την υπόθεση, να εξετάζει το ενδεχόμενο η αιτία που οι δύο οικογένειες αλληλοπυροβολήθηκαν να οφείλεται σε διαφωνία για τις τοπικές δημοτικές εκλογές.

Κάτω από συνθήκες που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, όπως σημειώνει σήμερα η «Ελευθερία» στις 9.30 χθες το πρωί στον οικισμό των Ρομά μετά από λογομαχία των δύο πλευρών ακολούθησαν πυροβολισμοί με κυνηγετικά όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά επτά Ρομά, μέλη και των δύο οικογενειών. Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και δύο ανήλικοι, ενώ και οι επτά τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Δύο από αυτούς, ένας 23χρονος και ένας 69χρονος, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγαν, με αποτέλεσμα να αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι υπόλοιποι πέντε -14, 16, 39, 46 και 49 ετών διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών συνελήφθησαν στη συνέχεια ως δράστες του επεισοδίου. Ελεύθερος αφέθηκε μόνο ο 16χρονος, και θώς -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» – κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε ειδικό οφθαλμολογικό κέντρο εκτός Λάρισας, προκειμένου άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Κι αυτό επειδή η θέση στην οποία «σφηνώθηκε» ένα από τα σκάγια στο μάτι του χρειάζεται εξειδικευμένη επέμβαση, προκειμένου ο 16χρονος να μην απωλέσει την όρασή του.

onlarissa.gr