Υποχρεωτικά τα POS και οι ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές

Σε όλες τις λαϊκές θα είναι πλέον υποχρεωτική η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS αλλά και με το my data της ΑΑΔΕ, από την 1 Μαρτίου 2024.

Την πληροφορία έκανε γνωστή ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος, Άγγελος Δερετζής.

Τι έρχεται

Μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του κλάδου των λαϊκών αγορών με τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη και κυβερνητικούς παράγοντες του υπουργείου, ο κ. Δερετζής διευκρίνισε πως μέσα στο Φεβρουάριο θα ανοίξει και 4ος κύκλος VOUCHER, οπότε και οι πωλητές θα μπορέσουν να προμηθευτούν δύο κουπόνια αξίας 450 ευρώ.

Στη συνάντηση τέθηκε και το νέο φορολογικό, καθώς οι επαγγελματίες εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τον τρόπο υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος.

Προβληματισμένοι για την εφαρμογή του μέτρου, δηλώνουν οι μικροπωλητές Νομού Μαγνησίας. Ο κ. Δεληγιάννης μίλησε στην πρωινή ζώνη του sport fm 89,5 και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των μικροπωλητών, παραθέτοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ήδη ο κλάδος, μιλώντας για την υψηλή φορολογία και για την άνιση αντιμετώπιση των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Αναμφίβολα θα προκύψουν δυσκολίες μέχρι επαγγελαμτίες και καταναλωτές να συμβαδίσουν με όσα προβλέπει η νομοθεσία και αναμένονται ανακοινώσεις για τα νέα χρονικά περιθώρια εφαρμογής του μέτρου.

syn adv group