Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η επιδότηση για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, όχι των ιδιωτικών εταιρειών. Διευκρινίσεις τη Δευτέρα για τα μέτρα.

Στην αύξηση του ρεύματος και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για κάλυψή της σε ποσοστό 80%, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά όχι και τους ιδιωτικούς παρόχους.

«Και βεβαίως αυτό θα πυροδοτήσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών έτσι ώστε σε πολλές περιπτώσεις αυτή η απορρόφηση της ακρίβειας να μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι εξοικονομούν χρήματα τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις έτσι ώστε να περιφρουρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να μην φορτώνονται βάρη που πολλές φορές μετακυλύουν στους καταναλωτές» είπε.

Εκτίμησε ότι, μαζί με την αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης, τα νοικοκυριά εξοικονομούν χρήματα και απελευθερώνονται από το άγχος, αλλά και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πρόνοια αυτή.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος γενικότερα στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.

Όσον αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες. Το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Επίσης, τόνισε ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις» ανέφερε.

Ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.